Antena 3 CNN High Tech Cum a colaborat Google cu Agenţia Naţională de Securitate din SUA

Cum a colaborat Google cu Agenţia Naţională de Securitate din SUA

Cum a colaborat Google cu Agenţia Naţională de Securitate din SUA
Sursa foto: Foto: www.bibliotecapleyades.net
06 Mai 2014   •   21:29
Compania Google a colaborat voluntar cu Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite, în cadrul unui sistem de cooperare la care participau principalii factori de decizie ai firmelor din domeniul tehnologiei informaţionale, demostrează documente oficiale americane obţinute de postul tv Al Jazeera.

Mai multe emailuri obţinute de Al Jazeera în virtutea legii americane privind accesul la informaţii publice arată o relaţie cordială între generalul Keith Alexander, directorul NSA în perioada 2005-2014, preşedintele Google, Eric Schmidt, şi unul dintre fondatorii companiei online, Sergey Brin.

Potrivit emailurilor, Eric Schmidt şi Sergey Brin au fost invitaţi la o serie de reuniuni organizate în cadrul Sistemului Securităţii Permanente (ESF), un grup format din şefii principalelor agenţii americane de securitate şi 18 preşedinţi ai companiilor din domeniul tehnologiei informaţionale.

Emailurile datează din perioada anterioară dezvăluirilor făcute de fostul consultant NSA Edward Snowden, care a publicat o serie de documente ce ar demonstra activităţi intense ale serviciilor de spionaj americane, inclusiv în mediul online.

Eric Schmidt a criticat vehement activităţile NSA, explicând că grupurile online erau obligate să ofere date serviciilor secrete.

Reprezentanţii Google, care susţin că NSA nu are acces la megadatele companiei, nu au făcut publică nicio reacţie la aceste informaţii până în prezent.


×
Subiecte în articol: Google NSA SUA
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close