Antena 3 CNN High Tech „Cum am divorţat de Google”. Ei au făcut-o. Tu ai putea renunţa la motorul de căutare?

„Cum am divorţat de Google”. Ei au făcut-o. Tu ai putea renunţa la motorul de căutare?

„Cum am divorţat de Google”. Ei au făcut-o. Tu ai putea renunţa la motorul de căutare?
Sursa foto: Foto: sheknows.com
10 Iul 2012   •   09:16

Este posibil să fii online şi să eviţi contactul cu Google? Trei profesionişti în computere au încercat să-şi despartă drumurile de celebrul motor de căutare.

Tom Henderson, directorul companiei Extreme Labs, a renunţat complet la Google în urmă cu patru luni. A luat această decizie după ce Google şi-a modificat politica privind stocarea informaţiilor utilizatorilor.

Henderson a decis să renunţe definitiv la Google. A scris chiar şi un manifest intitulat „Cum am divorţat de Google”.

La 4 luni după ce a luat această decizie, Henderson continuă să-şi ducă existenţa fără Google. Foloseşte MapQuest pentru indicaţii şi, în loc să „gugălească”, utilizează o platformă numită Duck Duck Go.

Un alt expert în calculatoare, Benjamin Ellis, a avut mai puţin succes în decizia de a renunţa la Google.În 2009, a încercat să renunţe la „gugălit”, dar a realizat destul de repede că „trebuie să fii pregătit pentru schimbări majore dacă vrei să renunţi la Google”.

Un alt caz este cel al editorului site-ului BetaNews.com, Joe Wilcox, care a reuşit să stea fără Google o săptămână. „M-am chinuit atât de tare că, până la urmă, am devenit şi mai „obsedat” de Google”, povesteşte Wilcox, citat de BBC News.



 

×
Subiecte în articol: motor de cautare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close