Antena 3 CNN High Tech Cum arată harta lumii, în funcţie de utilizatorii Android sau iOS

Cum arată harta lumii, în funcţie de utilizatorii Android sau iOS

Cum arată harta lumii, în funcţie de utilizatorii Android sau iOS
de M.C.    |    25 Mar 2014   •   16:57
Disputa dintre Android şi iOS pare să se fi liniştit în ultima perioadă, după ce pieţele pentru cele două tipuri de terminale mobile par să se fi stabilizat, scrie thenextweb.com.
 
Apple domină autoritar pieţele vestice, ale ţărilor dezvoltate, în timp ce Androidul este "rege" în ţările în curs de dezvoltare.
 
DotMobi a realizat o hartă a lumii, pe baza dispozitivelor folosite pentru browsing şi nu pe baza vânzărilor de terminale mobile.
 
Harta acoperă 101 state, iar "negru" reprezintă ţările unde iOS este dominant, în timp ce "verde" este pentru Android.
Cifrele exacte, pentru fiecare ţară în parte, pot fi văzute aici.
 
Datele oferite de dotMobi nu acoperă însă întreaga lume şi nici nu oferă date despre volumul total de date, însă este cert că Android "câştigă" în 67 de ţări, în timp ce iOS este primul în restul de 34. 
 
Ţările în care iOS este de departe cel mai folosit sunt Brunei, Australia şi Danemarca, însă supremaţia sa este de departe vizibilă şi în Canada, Marea Britanie, Franţa, Japonia şi Statele Unite.
 
Android are marea majoritate din piaţă în Mianmar, Siria şi Macedonia, dar şi în ţări precum Germania, Spania, Finlanda, Brazilia şi Argentina.
 
România este un caz aparte în această statistică, căci deşi este o ţară în curs de dezvoltare, produsele Apple sunt cele mai numeroase, însă diferenţa faţă de terminalele cu Android este minimală. 
 
Celelalte platforme mai mici reuşesc să se impună în două ţări, însă nu domină autoritar acest top. BlackBerry este cel mai popular în Africa de Sud, cu 39 de procente, iar Nokia este pe primul loc în Bangladesh, cu 26 de procente. 
 

×
Subiecte în articol: harta Android iOS sistem de operare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close