Antena 3 CNN High Tech Cum arată şi ce caracteristici are Xbox One, noua consolă de divertisment de la Microsoft

Cum arată şi ce caracteristici are Xbox One, noua consolă de divertisment de la Microsoft

Cum arată şi ce caracteristici are Xbox One, noua consolă de divertisment de la Microsoft
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
22 Mai 2013   •   10:40
Compania Microsoft a prezentat Xbox One, noua generaţie a consolei de divertisment. Noua consolă pune mai mult accent pe conţinut TV, urmărirea competiţiilor sportive şi servicii online şi îmbunătăţeşte performanţele în jocuri video, funcţia tradiţională a produsului. Aparatul a fost prezentat marţi seară de Microsoft.

Xbox One va putea fi achiziţionat începând cu a doua parte a acestui an. Deocamdată nu se cunoaşte preţul la care va fi disponibil produsul Microsoft.

Dispozitivul poate fi controlat prin comenzi vocale şi este echipat cu senzori care urmăresc mişcările utilizatorilor. Serviciul de apeluri video şi conferinţe Skype este integrat în produs, alături de servicii TV, aplicaţii cu conţinut sportiv dezvoltate în parteneriat cu Liga Naţională de Fotbal din SUA şi jocuri video.

Noul produs Microsoft va concura cu Sony PlayStation 4, anunţată recent de compania japoneză, cu Wii U de la Nintendo, lansată în noiembrie, informează Mediafax.

Potrivit analiştilor, Xbox One este prima consolă Microsoft care nu a fost construită în primul rând pentru jocuri video. Astfel, vânzările ar putea fi susţinute în primul rând de livrarea de conţinut media obţinut în exclusivitate de Microsoft, într-o perioadă de fragmentare şi reaşezare a industriei jocurilor.

Jocurile care rulează pe modelul actual nu vor funcţiona pe Xbox One, dar utilizatorii vor putea recupera o parte din preţul titlurilor prin revânzare sau schimburi cu alţi jucători.

Caracteristici tehnice

Noul Xbox este de culoare neagră, orientat orizontal, şi include dispozitivul Kinect, capabil să recunoască comenzi vocale şi mişcările utilizatorilor.

Xbox One este dotat cu hardware mult mai puternic faţă de predecesorul său, fiind echipat cu un microprocesor cu opt nuclee produs de AMD, 8 gigabytes de memorie RAM şi player de discuri Blu-ray.

×
Subiecte în articol: microsoft Skype
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close