Antena 3 CNN High Tech Cum sabotează Google campania electorală a lui Mitt Romney

Cum sabotează Google campania electorală a lui Mitt Romney

Cum sabotează Google campania electorală a lui Mitt Romney
de N.B.    |    11 Oct 2012   •   18:40

Mitt Romney este cea mai proaspătă victimă a asocierilor de cuvinte pe motorul de căutare Google. Când în căsuţa de text pentru căutare este introdusă fraza "completely wrong" ("complet eronat"), imaginile care sunt asociate cuvintelor sunt cele cu republicanul candidat la perşedinţia Statelor Unite.

Conform The Telegraph, purtătorii de cuvânt de la Google au declarat că situaţia s-a ivit din cauza popularităţii subiectului campaniei electorale din Statele Unite şi o declaraţie făcută de Romney în timpul dezbaterii împotriva lui Barack Obama.

O remarcă privind "cele 47 de procente" din timpul dezbaterii a fost criticată de mai mulţi analişti, atât în mass media cât şi în mediul on-line, conducând la o revenire a candidatului, care a emis o declaraţie în care a admis că ceea ce a spus este complet eronat.

"Cele 47 de procente" sunt o sintagmă folosită de Romney în timpul unei întâlniri în spatele uşilor închise, în care susţine că 47% dintre americani nu platesc taxe pe venit şi vor vota cu Obama.

Deşi actuala situaţie este doar "opera" lui Romney, aşa numitele "bombe Google" au fost fabricate în trecute prin asocierea unor termeni defăimători cu persoane publice. De exemplu, administraţia George W. Bush a fost asociată la începutul anilor 2000 în căutările Google cu termenul "miserable failure" ("eşec mizerabil"). Nicolas Sarkozy sau politicianul american Hazel Blears sunt alte figuri publice care au avut parte de "tratament special" pe Google.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close