Antena 3 CNN High Tech Cum se fură trafic pe Internet

Cum se fură trafic pe Internet

Cum se fură trafic pe Internet
14 Mar 2008   •   16:17

Blogul lui Zoso dezvăluie metoda prin care se ?fură? accesări pe internet. Zoso dă exemplu site-ul Hotnews.ro, ce foloseşte un procedeu prin care, indiferent dacă vrei sau nu, pagina se va reîncărca automat la 3 minute. Astfel, în contul site-ului se adună mai multe accesări, deşi utilizatorul nu a vizualizat decât o dată respectiva pagină.



?Iframe? este o etichetă HTML care permite încărcarea conţinutul unei pagini web dintr-o altă pagină. Nu mai e o surpriză că pe Internet circulă foarte multe reclame, una mai animată decât cealaltă. Aşa se face că, de pe o pagină oareare, utilizatorii pot vedea conţinutul unui alt site pe pagina pe care se află la un moment dat. Conţinutul vizibil poartă denumirea de ?banner comercial? ce are la bază un ticker.

?Ia să vedem ce e în tickerul ăla??, ne îndeamnă Zoso.



Prin "meta" se înţelege intervalul de timp necesar pentru ca pagina respectivă să se reîncarce. Se măsoara în secunde. Dacă userul respectiv şi-a lăsat pagina deschisă, pagina va fi recitită la fiecare 3 minute (metta=180 secunde).

?Aşa se face internet în România! Dacă pe prima pagina e de înţeles de ce se face refresh la 3 minute, că na, dacă ai deschisă prima pagină, poate vrei să ştii ce e nou. Dar pe toate paginile? Dacă e un text de 5 paragrafe??.

VEDEŢI AICI ARTICOLUL LUI ZOSO

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close