Antena 3 CNN High Tech Datele personale şi bancare ale britanicilor, vândute online cu 80 de lire

Datele personale şi bancare ale britanicilor, vândute online cu 80 de lire

Datele personale şi bancare ale britanicilor, vândute online cu 80 de lire
18 Noi 2008   •   09:35

Cei care practică fraudele pe internet vând identităţi financiare complete cu doar 80 de lire sterline, potrivit unui grup de securitate informatică din Marea Britanie. Pachetele detaliate ce sunt vândute online includ nume, adresă, număr de paşaport şi date financiare confidenţiale precum numerele de la cărţile de credit.
Cum 6 din 10 persoane îşi desfăşoară pe internet activităţile financiare, experţii cred că publicul trebuie să facă mai multe pentru a preveni infracţiunile informatice.
Grupul Get Safe Online, susţinut de poliţie, guvern şi bănci, spune că furtul de identitate este o problemă gravă. Se apreciază că autorii furturilor vând la pachet, din locaţii aflate în ţări cu o legislaţie permisivă în privinţa infracţiunilor informatice, date obţinute din calculatoarele neprotejate ale populaţiei din ţările bogate.
Mai mult, experţii avertizează că mulţi oameni folosesc aceeaşi parolă pentru toate siteurile, inclusiv în relaţiile cu banca, ceea ce face mai uşoară colectarea datelor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close