Antena 3 CNN High Tech Dependenţa de internet, problemă psihologică la nivel global

Dependenţa de internet, problemă psihologică la nivel global

Dependenţa de internet, problemă psihologică la nivel global
30 Aug 2008   •   11:31

Internetul este noul drog al timpurilor moderne. Milioane de oameni din întreaga lume au devenit dependenţi de internet, atrag atenţia jurnaliştii de la Adevărul. Cu cele mai mari probleme se confruntă acum Coreea de Sud, China şi Taiwan. Specialiştii avertizează că dependenţa de internet reprezintă un real pericol, pentru că asta afectează în mod negativ viaţa.

Dependenţa de internet s-a transformat într-o gravă problemă psihologică pentru un uriaş număr de persoane din întreaga lume. Specialiştii atrag atenţia că web-mania progresează rapid în ţări precum Coreea de Sud, China şi Taiwan. Undeva între 18 şi 30% din locuitorii acestor ţări sunt deja dependenţi de internet. Guvernul de la Seul consideră că dependenţa de internet este una dintre cele mai grave probleme sociale ale momentului, după ce au fost înregistrate o serie de decese în internet cafeurile din Coreea de Sud.

Dacă Thailanda, Coreea de Sud şi Vietnamul au luat măsuri pentru a limita timpul petrecut pe internet de către tineri, China a mers şi mai departe. În campania sa împotriva dependenţei de internet, guvernul chinez a înfiinţat opt clinici de „dezintoxicare” pe teritoriul întregii ţări.

Şi în ţările europene, autorităţile au devenit tot mai îngrijorate de amploarea pe care a luat-o acest fenomen. În Germania a fost creată prima tabără pentru dependenţa de internet din Europa, în timp ce în Franţa a fost organizată operaţiunea „Două zile fără ecran” pentru a-i determina pe tineri să descopere şi alte bucurii ale vieţii.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close