Antena 3 CNN High Tech Doi canadieni au pornit campania pentru renunţarea la conturile Facebook (VIDEO)

Doi canadieni au pornit campania pentru renunţarea la conturile Facebook (VIDEO)

Doi canadieni au pornit campania pentru renunţarea la conturile Facebook (VIDEO)
Sursa foto: facebook
29 Mai 2010   •   14:18

Controversele pe tema protecţiei datelor personale pe reţeaua socială Facebook au stârnit o adevărată revoluţie. Doi tineri canadieni au lansat o campanie pentru renunţarea în bloc la Facebook, pe 31 mai. Rebelii au peste 23.000 de susţinători şi spun că vor merge până la capăt, deşi creatorii reţelei au anunţat că vor întări controlul utilizatorilor în legătură cu datele personale.

Tot mai mulţi utilizatori ai reţelei Facebook s-au plâns, în ultimul timp, că datele lor personale nu sunt bine protejate sau că setările cu acest scop sunt greu de înţeles. Din aceleaşi motive, tinerii care au lansat revolta anti-Facebook acuză reţeaua de lipsă de respect pentru clienţii săi şi pentru intimitatea lor.

Cei doi i-au chemat pe toţi cei care sunt de aceeaşi părere să-şi anuleze, simultan, conturile pe Facebook la 31 mai. Ei mărturisesc că nu se aşteptau ca apelul lor să aibă un asa ecou, deoarece recunosc că "părăsirea reţelei Facebook este la fel de grea ca renunţarea la fumat". Şi, într-adevăr, mulţi utilizatori par să fi ajuns deja la dependenţă, fie că-şi dau sau nu seama.

Specialiştii prevăd că ziua de 31 mai nu va aduce niciun "exod" al celor nemulţumiţi de Facebook. Mai ales că administratorii reţelei au promis să modifice setările de control al datelor personale. Şi, chiar dacă toţi cei 23.000 de rebeli vor pleca într-adevăr, aceasta nu va însemna prea mult faţă de cei aproape 500 de milioane de utilizatori cu care se mândreşte Facebook.



Antena 3




×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close