Antena 3 CNN High Tech Dosar penal pentru moldoveanul care a postat pe internet informaţii confidenţiale ale Fisc-ului

Dosar penal pentru moldoveanul care a postat pe internet informaţii confidenţiale ale Fisc-ului

Dosar penal pentru moldoveanul care a postat pe internet informaţii confidenţiale ale Fisc-ului
Sursa foto: Foto: guardian.co.uk
17 Ian 2011   •   09:33

Tânărul din Republica Moldova care a postat pe blogul său informaţii confidenţiale ale Fisc-ului s-a ales cu dosar penal. Procurorii au ridicat, vineri seară, din casa lui Grigore Diviza, mai multe componente de la calculatorul acestuia, informează Adevărul.

Tânărului i s-a întocmit dosar penal, fiind acuzat de acces neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii, încălcarea inviolabilităţii vieţii personale şi încălcarea regulilor de securitate a sistemului informatic.

„Mi-au confiscat 3 hard-diskuri şi două DVD-uri cu mai multe informaţii stocate de mine. Mai multe nu pot spune decât prin avocat", a declarat Grigore Diviza.

Grigore Diviza a publicat pe internet, mai exact pe blogul său, pustiulsinguratic.weblog.ro, informaţii confidenţiale ale FISC-ului. Tânărul a intrat în posesia informaţiilor cu caracter personal ale unor cunoscuţi oameni de afaceri, după ce a lucrat la un program pentru baza de date a instituţiei.

Grigore Diviza, student în anul II la Facultatea de Calculatoare, Informatică şi Microelectronică din cadrul Universităţii Tehnice din Moldova, a acceptat să lucreze la un program pentru baza de date a Fisc-ului. El a lucrat trei luni fără contract şi i s-a promis că va fi remunerat cu 20.000 de lei. Însă, după ce şi-a terminat treaba, tânărul nu a văzut nici un ban.

 

×
Subiecte în articol: fisc dosar penal Republica Moldova blog
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close