x close

Echipa Naţională de Robotică a României, medalie de aur în Rusia

de A.T.    |    18 Feb 2020   •   15:06
Echipa Naţională de Robotică a României, medalie de aur în Rusia 1121

Echipa Naţională de Robotică a României a cucerit medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică din Krasnoyarsk, Siberia (Rusia). Locul I le-a adus românilor şi calificarea la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii.

Echipa Naţională de Robotică a României 'AutoVortex' a obţinut locul 1 şi medalia de aur, după ce s-a calificat la campionatul din Rusia în urma finalei de la campionatul regional de robotică din Sankt Petersburg, în decembrie 2019.

Echipa României a fost formată din şapte elevi de la trei licee din Bucureşti:

- Andrei Stan, Gabriel Pitic, Dimitrie Cudrici, Alexandru Grădinaru şi Ştefan Roşca (Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu');

- Andrei Dunuţă (Colegiul Naţional 'Sf. Sava');

- Theodor Vasile (Colegiul Naţional 'Ion Neculce').

Echipa a fost coordonată de antrenorul Ionuţ Valentin Panea, asistent universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Medalie de aur şi locul I pentru echipa de robotică a României

Cei doi roboţi ai echipei României, construiţi şi programaţi în Java, au jucat toate meciurile de calificare cu brio şi în finală au format Alianţa, care s-a luptat cu cele mai bune două echipe ruseşti.

Finala a fost câştigată de Alianţa României, care a stabilit cu această ocazie un nou record euro-asiatic la puncte.

Mai mult, echipa României a primit şi premiul Innovate Award, pentru cel mai ingenios şi avansat tehnic robot care a concurat.

Ca urmare a acestei performanţe, echipa naţională de robotică a României a primit invitaţia la Campionatul Mondial de Robotică din Marylan (SUA) în iunie 2020.

Citeşte mai multe despre:

Robotica
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati