Antena 3 CNN High Tech Echivalentul chinezesc al YouTube a fost închis

Echivalentul chinezesc al YouTube a fost închis

Echivalentul chinezesc al YouTube a fost închis
23 Iun 2008   •   11:29

Unul dintre cele mai populare site-uri de video-sharing din China a fost închis, existând temerea că guvernul chinez încearcă astfel să controleze şi mai mult utilizarea internetului de către cetăţenii ţării. Site-ul 56.com, care oferă de obicei videoclipuri de tipul celor întâlnite pe YouTube, este suspendat de aproape două săptămâni. Mesajul de pe prima pagină a site-ului precizează că are loc o îmbunătăţire a serverului, însă, acest "upgrade" de rutină (n.r. - îmbunătăţire) pare să dureze prea mult.

Directorii companiei au refuzat să explice întârzierea, potrivit Times Online. 56.com se află în topul trei al celor mai mari site-uri de video-sharing din China. În ultimele luni, web-site-ul a fost urmărit cu foarte mare atenţie de către guvernul chinez, împreună cu alte pagini web similare.

56.com oferea videoclipuri realizate de amatori, dar şi de partenerii profesionişti ai companiei, inclusiv unul care oferă imagini de la meciurile de baschet naţionale.

China controlează deja cu stricteţe unele aspecte ale internetului, inclusiv rezultatele oferite utilizatorilor chinezi de motoarele de căutare precum Google.

În ultimul timp, guvernul Chinei şi-a îndreptat atenţia către site-urile de video-sharing, după ce a descoperit faptul că 77 la sută dintre cei 225 de milioane de utilizatori chinezi au vizitat astfel de pagini web.

Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close