Antena 3 CNN High Tech Eco Sensor, mobilul "verde" de la Nokia

Eco Sensor, mobilul "verde" de la Nokia

Eco Sensor, mobilul "verde" de la Nokia
18 Apr 2008   •   17:07

Pentru a veni în întâmpinarea viitorului, Nokia a dezvoltat un nou concept care este prietenos cu mediul înconjurător, lucru sugerat chiar de numele ales pentru el - Eco Sensor. Mobilul se numără printre cele mai nepoluante astfel de concepte din lume, fiind construit cu cele mai noi materiale şi tehnologii "verzi". Conceptul Nokia Eco Sensor este format din două părţi separate, o unitate principală cu un display uriaş şi un senzor extern care monitorizează sănătatea utilizatorului dar oferă şi amănunte despre mediul înconjurător sau despre condiţiile meteo.



Cei de la Nokia propun ca senzorul să fie purtat precum un ceas, la încheietura mâinii, sau în jurul gâtului, pe o banda compusa din celule solare. În acest fel, cele două părţi vor comunica între ele prin NFC (near field communications) sau RFID.

Senzorul va monitoriza doar ceea ce i se cere, acesta putând fi ajustat după preferinţele utilizatorului. Astfel, aparatul poate fi reglat pentru a analiza noxele din jur, cât de sănătoasă e hrana zilnică sau gradul de poluare al zonei în care locuiţi.



"Prin crearea conceptului Nokia Eco Sensor, sperăm că vom stimula începutul unei discuţii între industria telefoanelor mobile şi consumatori. Prin intermediul acestor discuţii sperăm că vom dezvolta noi idei împreună, care vor conduce industria telefoanelor mobile spre un viitor mai bun", se arată pe site-ul oficial Nokia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close