Antena 3 CNN High Tech Edge, cel mai puternic laptop de 15,4 inch, din lume

Edge, cel mai puternic laptop de 15,4 inch, din lume

Edge, cel mai puternic laptop de 15,4 inch, din lume
28 Mai 2008   •   10:56

Producătorul de PC-uri Microworks s-a lăudat marţi că a reuşit să dezvolte Edge, "cel mai puternic notebook de 15,4 inch, din lume." Şi, la prima privire chiar a reuşit, dacă ar fi să ne luăm după specificaţiile tehnice. Acestea includ, printre altele, procesorul Intel Montevina Dual şi Quad Core, memorie RAM de 8 GB şi o uriaşă capacitate de stocare, care ajunge până la 4 TB de memorie.

De asemenea, placa video, NVIDIA Geforce 9800M GTX, este una de excepţie. Procesorul este de fapt un Montevina 45nm Core 2 Extreme QX9300, care rulează la 2.8GHz.

Laptopul oferă, de asemenea, şi un drive care funcţionează cu noua tehnologie Blu-ray, dar opţional. Bateria poate rezista până la două ore, lucru care nu este surprinzător având în vedere specificaţiile tehnice.

În ceea ce priveşte conectivitatea, PC-ul celor de la Microworks dispune de WiFi, Bluetooth, EV-DO, HSDPA WWAN şi, (opţional) GPS plus WiMAX.



Nu trebuie uitate porturile HDMI, DVI, eSATA şi SPDIF, împreună cu cel de USB, Firewire şi un slot pentru carduri ExpressCard. Un scanner al amprentei asigură securitatea datelor stocate, în cazul unui furt.

Un astfel de notebook, echipat doar cu HSDPA, HDD de 320 de GB (7.200 rpm), GPS şi Blu-ray, ajunge la suma, cam piperată, de 6.400 de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close