Antena 3 CNN High Tech Elevele românce care vor schimba viețile oamenilor cu paralizie! Dispozitivul creat de ele costă infim de puțin

Elevele românce care vor schimba viețile oamenilor cu paralizie! Dispozitivul creat de ele costă infim de puțin

Elevele românce care vor schimba viețile oamenilor cu paralizie! Dispozitivul creat de ele costă infim de puțin
Sursa foto: Foto: Playtech
13 Mai 2016   •   11:05
În cadrul Intel International Science and Engineering Fair 2016 (ISEF 2016), România este înscrisă cu cinci echipe. Playtech a stat de vorbă, în Phoenix, Arizona, cu Miruna Alexandra Ojoga și Ana-Maria Tudorache, două liceence care participă la competiția internațională.

Anual, concursul ISEF adună peste 1750 de elevi din peste 75 de țări. Anul acesta, 10 dintre participanții la cel mai mare târg științific din lume sunt din România, iar publicația online Playtech.ro a stat de vorbă cu echipele.

Miruna și Ana-Maria au 16 ani și reprezintă Centrul Alexandru Proca pentru Iniţierea Tinerilor în Cercetarea Ştiinţifică din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA la ediția din acest an a Intel ISEF. Proiectul lor, “Medical Rehabilitation: Sensors & Monitoring”, constă în trei dispozitive care ar putea ajuta la recuperarea mai rapidă a persoanelor care au suferit de paralizie. Ele au construit o mănușă cu senzori, degete cu senzori și un cilindru cu senzori, invenții destinate persoanelor care au suferit paralizii în urma unor atacuri cerebrale, atacuri cerebrale sau a accidentelor.

Află totul despre invenția liceencelor și vezi cât costă 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close