Antena 3 CNN High Tech "Este PANICĂ pe internet. Pericolul este imens". Ce eşti sfătuit să NU faci zilele acestea pe internet

"Este PANICĂ pe internet. Pericolul este imens". Ce eşti sfătuit să NU faci zilele acestea pe internet

"Este PANICĂ pe internet. Pericolul este imens". Ce eşti sfătuit să NU faci zilele acestea pe internet
de O.P.    |    09 Apr 2014   •   12:22

Descoperirea unei defecţiun semnificative în OpenSSL, o tehnologie care a fost creată pentru a oferi protecţie suplimentară pentru mii de pagini web, a provocat panică în lumea Internetului, experţii avertizând că implicaţiile pericolului sunt imense.

OpenSSL este o tehnologie de criptare a informaţiei în internet folosită pentru 66 la sută dintre serverele de pe Internet, iar experţii au descoperit un punct vulnerabil major - denumit "Heartbleed Bug" - în ultimele versiuni ale acestui software, scrie Los Angeles Times.

Acest bug permite citirea memoriei serverului, inclusiv cheia privată de criptare (dacă este gasită), ceea ce poate duce la compromiterea completă a traficului criptat.

"Pericolul este imens. Consecinţele sunt încă îngrijorătoare. Am denumit acest moment ca pe unul "Mad Max". Este un pic de anarhie acum", a declarat Kevin Bocek, vicepreşedinte pe probleme de securitate în cadrul companiei Venafi.

Internauţii sunt sfătuiţi ca, pentru moment, să nu folosească internet bankigul şi să-şi schimbe cât mai repede parolele de pe anumite site-uri, în timp ce experţii încearcă să înţeleagă anvergura problemei apărute.

Marţi, Tumblr, deţinut de compania Yahoo, a devenit cea mai mare pagină web care a dezvăluit că a fost afectată de "Heartbleed Bug" şi le-a cerut userilor să schimbe nu numai parola pentru accesul pe site, ci şi celelalte parole pe care le au.

 

×
Subiecte în articol: internet
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close