Antena 3 CNN High Tech Facebook a ajuns la 500 de milioane de utilizatori, cât populaţia Statelor Unite, a Japoniei şi a Germaniei la un loc

Facebook a ajuns la 500 de milioane de utilizatori, cât populaţia Statelor Unite, a Japoniei şi a Germaniei la un loc

Facebook a ajuns la 500 de milioane de utilizatori, cât populaţia Statelor Unite, a Japoniei şi a Germaniei la un loc
22 Iul 2010   •   17:01

500 de milioane de oameni. La atât a ajuns Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume. Printre ei se află şi un milion şi jumătate de români.

Numărul utilizatorilor Facebook a explodat în ultimul an. Oficialii companiei spun că în fiecare secundă, opt oameni îşi fac cont şi se alătură reţelei care numără o jumătate de miliard de utilizatori.

"Suntem foarte încântaţi să vă spunem că avem 500 de milioane de utilizatori activi pe Facebook. Am lansat cu această ocazie Poveştile Facebook pentru a prezenta cazurile unor oameni care folosesc Facebook şi pentru a arăta ce impact a avut asupra vieţii şi comunităţii lor?, a declarat Randi Zuckerberg, sora fondatorului Facebook.

500 de milioane de utilizatori înseamnă cât populaţia Statelor Unite, a Japoniei şi a Germaniei la un loc. Cea mai mare creştere a fost înregistrată în India şi Brazilia, unde sunt 12, respectiv 6 milioane de conturi.

În ţara noastră, numărul celor care au cont pe Facebook depăşeşte un milion şi jumătate de oameni. În medie, fiecare utilizator are 130 de prieteni virtuali cărora le postează aproximativ 70 de mesaje pe lună. Reţeaua a ajuns atât de populară încât până şi cei mai aprigi critici nu au rezistat tentaţiei de a-şi face cont.

"Cred că este îngrozitor, narcisist, ne arată cum gradul de cultură merge într-o direcţie greşită. Sunt şi eu pe Facebook, provoacă dependenţă, ne ocupă atât de mult timp din viaţa personală?, spune Julia, utilizator Facebook.

Facebook a stârnit controverse în special în legătură cu regulile de confidenţialitate. Mulţi spuneau că sunt insuficiente şi pun utilizatorii în pericol aşa că oficialii au reacţionat şi au rezolvat problema. Reţeaua a fost fondată acum şase ani de Mark Zuckerberg.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close