Antena 3 CNN High Tech Facebook a angajat o firmă de PR pentru a ataca Google

Facebook a angajat o firmă de PR pentru a ataca Google

Facebook a angajat o firmă de PR pentru a ataca Google
Sursa foto: Foto: trendsupdater.com
12 Mai 2011   •   19:13

Facebook a angajat o firmă de relaţii publice de top, care să transmită prin mass media din Statele Unite, informaţii negative despre Google, principalul său competitor, informează The Guardian.

Burson-Marsteller, una dintre cele mai mari firme de PR din lume, a încercat să obţină de la USA Today, Washington Post şi alte agenţii de ştiri importante, publicarea unor ştiri defăimătoare cu privire la politicile de confidenţialitate practicate de Google.

Intenţia Facebook a fost dezvăluită în momentul în care mai multe discuţii pe e-mail au fost făcute publice. Reprezentanţii Facebook au confirmat ulterior că i-au angajat pe cei de la Burson-Marsteller.

Suspiciunile privind comanda Facebook au apărut în momentul în care mai mulţi jurnalişti şi-au oferit serviciile mai multor agenţii de presă din Statele Unite pentru a scrie articole anti Google, în numele angajatorului lor, Burson-Marsteller.

Paul Cordasco, purtătorul de cuvânt al companiei de relaţii publice, a explicat că angajamentul pe care îl presupunea contractul cu Facebook venea împotriva politicii şi modului de operare al Burson-Marsteller, iar înţelegerea nu ar fi trebuit acceptată de la bun început. Colaborarea cu Facebook a fost încheiată, a continuat acesta.

Miza campaniei pe care Facebook a dorit să o realizeze prin Burson-Marsteller era defăimarea Google Social Circle, o reţea de socializare bazată pe Gmail.

Atât Facebook, cât şi Google, au refuzat să comenteze incidentul.

×
Subiecte în articol: Facebook Google atac
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close