Antena 3 CNN High Tech Facebook, acuzat de încălcarea cofidenţialităţii datelor personale ale utilizatorilor

Facebook, acuzat de încălcarea cofidenţialităţii datelor personale ale utilizatorilor

Facebook, acuzat de încălcarea cofidenţialităţii datelor personale ale utilizatorilor
01 Iun 2008   •   14:38

Un grup de studenţi canadieni a acuzat site-ul Facebook de încălcarea legilor privind confidenţialitatea datelor personale. Studenţii sunt membri ai Canadian Internet Policy and Public Interest Clinic (CIPPIC), un grup constituit în 2003 în cadrul facultăţii de drept din Universitatea din Ottawa. Studenţii lucrează la proiecte şi cazuri care implică interacţiunea dintre drept, tehnologie şi interesul public.

Cunoscutul site de internet trebuie să facă faţă la nu mai puţin de 22 de învinuiri separate de încălcare a legii. Utilizatorii se plâng în special de faptul că Facebook face publice date personale fără acord prealabil. Facebook respinge acuzaţiile şi susţine că lucrează la cele mai înalte standarde de securitate.

De asemenea site-ul mai este acuzat că nu informează utilizatorii cu privire la modul în care sunt folosite datele personale şi că nu şterge aceste date în momentul în care un cont este închis. Înteracţiunea vrtuală prin reţele complexe precum Facebook este un fenomen în creştere. Facebook este cea mai populară reţea de acest gen în Canada, unde are mai mult de 7 milioane de utilizatori, ceea ce reprezintă peste 40% din utilizatorii canadieni de internet.

Facebook a mai fost nevoită să facă faţă unor acuzaţii asemănătoare şi în trecut în urma cărora a introdus opţiuni suplimentare cu ajutorul cărora utilizatorii să aibă un control mai mare asupra propriilor date personale.

Semnatarii plângerii au precizat că s-au concentrat în special asupra site-ului Facebook deoarece acesta este cel mai des folosit în Canada, dar că speră ca până la sfârşitul anului să poată analiza şi metodele prin care MySpace asigură securitatea datelor personale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close