Antena 3 CNN High Tech "Facebook şi Google sunt periculoase". Avertismentul lui Edward Snowden pentru întreaga lume

"Facebook şi Google sunt periculoase". Avertismentul lui Edward Snowden pentru întreaga lume

"Facebook şi Google sunt periculoase". Avertismentul lui Edward Snowden pentru întreaga lume
de M.C.    |    14 Oct 2014   •   10:34

Edward Snowden, fostul angajat al NSA, nu se fereşte să lovească în giganţi ai web-ului, pe care îi acuză că nu oferă suficientă protecţie a datelor.

Potrivit Techcrunch, Snowden a spus într-un interviu că toţi cei care vor să îşi protejeze intimitatea ar trebui să renunţe la servicii de tipul celor oferite de Google, Facebook, sau Dropbox.

Snowden consideră că la toate aceste servicii există alternative mai bune, respectiv cele care folosesc şi o anumită formă de criptare a datelor. "Renunţaţi la Dropbox, nu are suport pentru criptarea fişierelor, nu vă protejează fişierele private" spune Snowden.

Despre Facebook şi Google a spus că, "deşi şi-au crescut nivelul de securitate, rămân periculoase" şi a sugerat pentru transmiterea de mesaje folosirea unor servicii precum RedPhone şi Silent Circle.

Snowden a discutat şi despre motivele care l-au determinat să publice atâtea informaţii despre programele guvernamentale de supraveghere, afirmând că nu a urmărit un scop politic.

"Putem avea programe secrete. Americanii nu trebuie să ştie numele tuturor celor aflaţi sub investigaţie. Nu trebuie să ştim toate detaliile despre fiecare program din domeniul informaţiilor. Dar trebuie să ştim care sunt limitele puterii guvernamentale, cum ne afectează şi cum afectează relaţiile externe. Căci, dacă nu ştim, nu mai suntem cetăţeni, nu mai avem lideri. Suntem supuşi şi avem stăpâni" a conchis Snowden.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden Facebook Google
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close