Antena 3 CNN High Tech Facebook nu-i va anunţa pe utilizatorii ale căror date au fost furate şi expuse de hackeri

Facebook nu-i va anunţa pe utilizatorii ale căror date au fost furate şi expuse de hackeri

Facebook nu intenționează să îşi anunțe utilizatorii ale căror informații personale au fost postate pe un site web utilizat de hackeri, relatează CNN.

Facebook nu-i va anunţa pe utilizatorii ale căror date au fost furate şi expuse de hackeri
de Georgiana Adam    |    10 Apr 2021   •   16:18

Este vorba despre o bază de date cu înregistrări despre 533 de milioane de conturi Facebook - inclusiv numere de telefon, adrese de e-mail, zile de naștere și alte detalii personale. Aceste date au fost distribuite online în urmă cu o săptămână.

Scurgerea nu a inclus informații precum carduri de credit sau numere de securitate socială, dar datele publicate ar putea fi exploatate în continuare de către răufăcători.

Facebook a precizat la începutul acestei săptămâni că datele au fost extrase din profilurile publice de pe platforma sa în 2019 utilizând funcția de „importator de contacte” implementată pe platformă.

Compania susţine că a făcut rapid ajustări ale funcției pentru a preveni repetarea unei astfel de activități.

Deși datele sunt din 2019, baza de date a fost postată online recent.

Facebook nu-şi anunţă utilizatorii, pentru că nu e sigur pe cine să anunţe

Datele au fost extrase din profilurile publice iar Facebook susţine că nu poate spune ce utilizatori ar trebui să fie notificați și, prin urmare, nu intenționează să alerteze persoanele care ar putea fi afectate, a precizat compania, citată de pentru CNN.

În schimb, Facebook a lansat o pagină de ajutor pentru utilizatorii preocupați că datele lor ar fi putut fi publicate.

Acolo se precizează că numai informațiile care au fost partajate public pe profilurile utilizatorilor au fost extrase, ceea ce înseamnă că nu includ informații care au fost partajate numai prietenilor, de exemplu. De asemenea, este detaliat modul în care utilizatorii își pot regla setările de confidențialitate.

Pe lângă breşa de pe Facebook, LinkedIn a confirmat joi seară că, într-un incident separat, informațiile privind 500 de milioane de utilizatori ai săi sunt acum de vânzare pe un site utilizat de hackeri.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Facebook hackeri
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close