Antena 3 High Tech FBI avertizează cu privire la creşterea ameninţării cibernetice

FBI avertizează cu privire la creşterea ameninţării cibernetice

07 Mar 2010   •   08:23
FBI avertizează cu privire la creşterea ameninţării cibernetice
Sursa foto: hacker

Grupurile militante, statele străine, organizaţiile criminale prezintă o ameninţare crescândă la adresa securităţii SUA deoarece au ca obiectiv reţelele de calculator private şi ale guvernului, arăta directorul FBI Robert Mueller .
În cadrul unei conferinţe privind privind securitatea pe internet, Mueller declara că grupurile militante precum Al-Qaeda au folosit în special internetul pentru a recruta membri şi a planifica atacuri, dar au demonstrat că îl văd ca o ţintă.
"Teroriştii au arătat un interes clar în a căuta capacităţi de hacking şi fie vor antrena proprii recruţi, fie vor angaja persoane din afară pentru a combina atacurile fizice cu atacurile cibernetice," sublinia Mueller.
El a remarcat că un atac informatic ar putea avea acelaşi impact ca şi "o bombă bine plasată."
Mueller a adăugat că guvernele străine, pe care nu le-a numit, reprezintă de asemenea o ameninţare prin faptul că încearcă să folosească internetul pentru spionaj.
"Pe lângă ameninţarea teroristă, statele pot folosi internetul ca mijloc pentru un atac cu scopuri politice. Hackerii statali sau mercenarii, ca şi organizaţiile criminale au ca ţintă reţelele guvernamentale?, sublinia Mueller .
"Ei caută tehnologia, informaţia, proprietatea noastră intelectuală şi chiar armele noastre şi strategiiile."
Recent, SUA şi China s-au aflat în conflict la nivel declarativ pe fondul unui atac informatic asupra companiei Google şi a altor peste 20 de societăţi de top, pus pe seama guvernului de la Beijing.
În ultima perioadă din ce în ce mai mulţi oficiali americani vorbesc de ameninţarea informatică la adresa securităţii SUA. De altfel, acest capitol a fost introdus în analizele americane pentru o atenţie suplimentară.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close