Antena 3 CNN High Tech Femeile gavide ar putea să-şi vadă fătul cu ajutorul telefonului. Cum funcționează cipul special care face posibil acest lucru

Femeile gavide ar putea să-şi vadă fătul cu ajutorul telefonului. Cum funcționează cipul special care face posibil acest lucru

Femeile însărcinate ar putea să-şi vadă fătul din uter cu ajutorul telefonului mobil, printr-un cip autocolant de mărimea unei monede, care iniţial a fost creat pentru a monitoriza activitatea inimii 24 de ore din 24.

Femeile gavide ar putea să-şi vadă fătul cu ajutorul telefonului. Cum funcționează cipul special care face posibil acest lucru
Sursa foto: captură Antena 3 CNN
de Alexandra Cojoianu    |    26 Ian 2023   •   14:06

Descoperirea oamenilor de ştiinţă de la Universitatea California din San Diego ar putea fi extinsă şi pentru femeile gravide, deoarece această tehnologie foloseşte ultrasunetele.

În prezent, autocolantul cu ultrasunete trebuie să fie conectat prin cadrul la un computer, însă, cercetătorii lucrează acum la un circuit pentru conectarea acestuia wireless.

Dacă tehnologia va fi implementată şi pentru femeile însărcinate ar putea implica, spun medicii, mai puţine vizite la doctor şi de asemenea costuri mai mici pentru sistemul de sănătate.

Cipul este conectat la un PC folosește tehnologia AI.

Citeşte şi: Record de mame minore în România. 8 din 10 mame și gravide cu vârsta sub 18 ani nu mai merg la școală

Specialiștii consideră această invenție benefică pentru femeile însărcinate care trăiesc în zonele mai izolate care nu au acces la asistență medicală.

Aceasta ar putea deveni o descoperire majoră în modul în care lucrătorii din domeniul sănătății ar putea preveni și monitoriza bolile cronice.

Extinderea tehnologiei de inteligență artificială cu învățare automată, pentru a supraveghea sănătatea unui făt în uter, ar fi un avantaj uriaș pentru femeile însărcinate din SUA, care sunt mai vulnerabile la mortalitatea cauzată de sarcină, decât cele din alte țări, precum Franța ori Canada.

×
Subiecte în articol: femei copil cip telefon gravide
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close