Filmele şi seriale preferate, difuzate în întregime pe YouTube

15 Oct 2008   •   12:46
Filmele şi seriale preferate, difuzate în întregime pe YouTube
YouTube, cel mai cunoscut şi cuprinzător site de filmuleţe din lume, se va extinde. Pe lângă filmuleţele încărcate de oamenii din lumea întreagă, administratorii site-ului doresc să difuzeze filme şi seriale integrale. Această iniţiativă va creşte profitul companiei semnificativ, deoarece filmele şi seriale vor fi întrerupte de reclame, ca la televizor.
YouTube a semnat deja un acord cu CBS, una dintre cele mai cunoscute corporaţii media americane, informează "Financiarul". Însă, reprezentanţii site-ului doresc să încheie acorduri cu mai multe companii din domeniu. Datorită acordului cu CBS, YouTube va putea transmite seriale de succes precum ?Star Trek?, ?Beverly Hills 90210?, ?Tanar si nelinistit?. Site-ul va fi imbunătăţit cu ajutorul formatului "theater". Astfel, serialele şi filmele vor putea fi văzute exact ca pe televizor.
Diverse fragmente din filme sau emisiuni există deja pe YouTube. Companiile media au acceptat sa ruleze pe YouTube fragmente din filme si emisiuni, doar pentru a atrage audienta pe programele sau site-urile proprii. În plus, foarte multe astfel de programe sunt încărcate ilegal de utilizatorii site-ului.
Până în prezent, specialiştii YouTube au testat mai multe variante şi tehnologii pentru a transmite filme întregi. Testele au fost făcute cu ajutorul HBO, divizie a Time Warner. Numărul estimat al utilizatorilor YouTube este în prezent de 330 milioane.
Nici o companie de publicitate nu a fost lansată până acum pe un site de filmuleţe deoarece specialiştii de marketing consideră că este nepotrivit ca un brand foarte cunoscut să apară alături de filmuleţe realizate de neprofesionişti. Cu toate acestea, oficialii Google şi YouTube încearcă să convingă specialiştii în marketing că televiziunea se mută pe Internet şi că reclama de pe Internet este la fel de eficientă ca cea din televiziune, iar preţul este mai scăzut.
Antena3.ro

x close