Antena 3 CNN High Tech Finanțare de 180 de milioane de lei, pentru românii care dezvoltă aplicații bazate pe tehnologii de ultimă generație

Finanțare de 180 de milioane de lei, pentru românii care dezvoltă aplicații bazate pe tehnologii de ultimă generație

Peste 180 de milioane de lei vor ajunge la dezvoltatorii români de aplicații bazate pe cele mai noi tehnologii, precum senzori de înaltă performanță pentru observarea obiectelor artificiale din proximitatea Pământului sau servicii de analiză și evaluare a spațiului extraatmosferic.

Finanțare de 180 de milioane de lei, pentru românii care dezvoltă aplicații bazate pe tehnologii de ultimă generație
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    25 Ian 2024   •   16:42

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) finanțează cu 182,2 milioane de lei proiecte ce presupun implementarea unor tehnologii de ultimă generație în 25 de tematici de cercetare-dezvoltare care acoperă o arie largă de sectoare de activitate precum industria, spațiul extraatmosferic, apărarea, afacerile interne, agricultura și biodiversitatea.

Finanțarea este asigurată prin Planul Național pentru Cercetare.

"Investim peste 180 de milioane de lei pentru a dezvolta aplicații bazate pe cele mai noi tehnologii, precum senzori de înaltă performanță pentru observarea obiectelor artificiale din proximitatea Pământului sau servicii de analiză și evaluare a spațiului extraatmosferic.

Totodată, proiectele selectate prin această linie de finanțare contribuie la implicarea României în programul european destinat comunicațiilor securizate, prin consolidarea componentelor naționale și alcătuirea unei arhitecturi de sistem, pentru a asigura continuitatea activităților naționale și tranziția la Secure Connectivity", a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării.

Procedura de finanțare este derulată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), iar perioada de implementare a proiectelor este cuprinsă între 24 și 36 de luni de la data semnării contractelor de finanțare.

Finanțarea vizează proiecte care au ca scop oferirea de soluții inovative sub formă de produs, serviciu sau proces de fabricație, ca răspuns la provocări specifice identificate de sectorul public.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close