Antena 3 CNN High Tech Finlanda: Internetul broadband devine obligatoriu

Finlanda: Internetul broadband devine obligatoriu

Finlanda: Internetul broadband devine obligatoriu
Sursa foto: internet web
15 Oct 2009   •   08:01

Guvernul finlandez a devenit primul din lume care face din accesul la internet broadband un drept legal. Ministerul Transportului şi Comunicaţiilor de la Helsinki a promovat o lege prin care furnizorii de servicii sunt obligaţi să ofere conexiuni la internet de mare viteză celor 5,3 milioane locuitori.
Aceasta presupune ca până în iulie anului viitor, companiile de telecomunicaţii vor fi obligate să ofere finlandezilor linii broadband cu viteze de minim 1 megabit per secundă.

Finlanda este deja una din cele mai conectate state, cu 96% din cetăţeni online - dar legea ministrul Suvi Linden arăta că legea este necesară pentru a îmbunătăţi accesul în zonele rurale din Finlanda.

Se apreciază că netul de mare viteză va îmbunătăţi calitatea vieţii într-un stat cu una din cele mai mici densităţi din lume, va impulsiona afacerile şi încuraja bankingul online.

În septembrie, Linden se angaja la acces la internet de 100Mb- de o sută de ori mai rapidă decât cea prevăzută în actuala lege- pentru toţi finlandezii, din 2015.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Finlanda
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close