Antena 3 CNN High Tech Fotografiile viitorului. Cum funcţionează aparatul care pozează la 360 de grade

Fotografiile viitorului. Cum funcţionează aparatul care pozează la 360 de grade

Fotografiile viitorului. Cum funcţionează aparatul care pozează la 360 de grade
Sursa foto: Foto: wired.com
de M.Z.    |    01 Noi 2011   •   23:31

Un inginer german este pe calea să revoluţioneze arta fotografică, după ce a inventat o cameră ce poate surprinde imagini panoramice, la 360 de grade. Totul, cu efort minim. Este suficient să o arunci în aer. Pentru moment, dispozitivul este doar prototip şi nu se ştie când va fi scos pe piaţă.

Catalogată drept cel mai tare gadget al prezentului, camera inventată de Jonas Pfeil este visul oricărui fotograf amator. Ea poate surprinde imagini panoramice senzaţionale fără mare efort.

"Făceam drumeţii în Tonga. Am făcut o groază de fotografii în modul convenţinal, panoramice, cu un aparat normal, fotografii de jur împrejur şi, apoi, mai târziu, le-am descărcat pe calculator. Când m-am întors dintr-o drumeţie mi-a venit ideea de a arunca, pur şi simplu, ceva în sus şi să capturez panorama instantaneu", povesteşte Jonas Pfeil.

De forma şi mărimea unei mingi, dispozitivul este prevăzut cu 36 de camere foto mobile care se declanşează simultan.

Imaginea la 360 de grade poate fi apoi vizualizată pe calculator, iar utilizatorul poate chiar să decupeze secţiunea care îi place cel mai mult. Deşi sună perfect, creatorul spune că mai are de făcut numeroase îmbunătăţiri.

"Pentru moment, este doar un prototip. Lucrăm să îl facem mai mic şi vrem să îmbunătăţim şi calitatea imaginii. Fotografiile pe care le vedeţi pe canalul nostru de You Tube sunt informaţii la prima mână", a precizat Pfeil.

Nu se ştie când camera care face fotografii la 360 de garde va fi lansată pe piaţă, însă cu siguranţă preţul va fi destul de mare.

 



×
Subiecte în articol: aparat gadget minge
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close