Antena 3 CNN High Tech Franţa: Cine va descărca ilegal muzică şi filme, nu va mai putea intra un an pe internet

Franţa: Cine va descărca ilegal muzică şi filme, nu va mai putea intra un an pe internet

Franţa: Cine va descărca ilegal muzică şi filme, nu va mai putea intra un an pe internet
Sursa foto: descarcare internet
09 Apr 2009   •   12:45

Oricine descarcă filme sau muzică în Franţa fără a plăti va fi pasibil de o interdicţie de un an în a mai accesa internetul, conform unei legi ce urmează a fi aprobate joi de parlamentul francez.

Hollywood şi industria muzicală susţin iniţiativa lui Sarkozy pentru reducerea folosirii ilegale a internetului. Pe de altă parte, criticii şi grupurile pentru apărarea libertăţilor, precum şi unii artişti susţin că este o încălcare a libertăţii şi legea nu va funcţiona. Iar un grup de pe internet numit Quadrature du Net aprecia că actul legislativ este sinomin cu impunerea unei sentinţe la moarte socială.
În vreme ce un grup de regizori şi actori francezi, printre care Catherine Deneuve şi Victoria Abril, au publicat un protest în care cer iubitorilor de film să lupte cu legea care este ?demagogică, inaplicabilă şi stupid de ignorantă în ce priveşte noile moduri de descărcare a muncii de creaţie?.
Iar opoziţia socialistă doreşte să conteste legea la curtea constituţională. În caz de eşec, o agenţie de stat va supraveghea internetul în căutare de abuzuri. Aceasta va trimite iniţial două avertismente, apoi o scrisoare. Dacă avertismentele sunt ignorate se poate trece la interdicţia la internet timp de un an.
În Franţa, o treime dintre utilizatori admit că folosesc internetul pentru descărcări ilegale.
În SUA, industria filmului a cerut Congresului să urmeze exemplul francez. Se apreciază că circa 20 de miliarde de dolari pe an se pierd din drepturi de autor din cauza pirateriei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close