Antena 3 CNN High Tech Gadgeturi high-tech pe care le poţi lua cu tine oriunde

Gadgeturi high-tech pe care le poţi lua cu tine oriunde

Gadgeturile sunt acele mici instrumente care au schimbat modul în care experimentăm lumea.

Gadgeturi high-tech pe care le poţi lua cu tine oriunde
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   11:20

Dacă în trecut trebuia să apelăm în centrală pentru a ni se face legătura cu cineva, astăzi putem da un telefon de la încheietura mâinii, cu ajutorul ceasurilor inteligente. În plus, putem avea o bibliotecă plină cu cărți într-un e-book reader. Şi pentru că unul dintre marile beneficii pe care le au este portabilitatea, iată câteva gadgeturi pe care le poţi lua cu tine oriunde.

Smartwatch

În acest articol, smartwatch-ul este definit ca fiind „o foarte bună extensie a gadgetului cel mai utilizat de fiecare dintre noi, telefonul mobil”. Și suntem perfect de acord cu asta. Ceasurile inteligente nu doar îți arată cât este ora, dar fac și o mulțime de alte lucruri. Cu ajutorul unui smartwatch efectuezi apeluri şi trimiţi mesaje, faci plăți contactless, urmărești un traseu GPS, îți monitorizezi activitatea fizică, vezi cum va fi vremea și poți fotografia sau filma. Concluzia este că un smartwatch nu trebuie să lipsească de la încheietura unui pasionat de gadgeturi.

Dronă

Dronele au deschis o nouă perspectivă asupra fotografiilor. Dacă în trecut erau folosite doar de armată sau de producătorii de filme, astăzi oricine își poți achiziționa o dronă pentru a surprinde perspective unice în timpul vacanțelor. Sunt super ușor de manevrat, nu cântăresc mult, au camere video ce filmează la calitate superioară și vin cu stabilizator de imagine încorporat. Mai trebuie menționat faptul că în România trebuie să respecți Regulamentul (UE) nr. 2019/947 privind zborul dronelor.

Baterie externă cu celule fotovoltaice

Acest gadget este format dintr-o serie de acumulatori şi câteva panouri cu celule fotovoltaice, care transformă energia solară în energie electrică. Principalul avantaj al utilizării unui powerbank solar este portabilitatea. Nu ai nevoie de o sursă externă de energie electrică pentru a încarca bateria externă, ci doar de soare. În drumeţiile pe munte este extrem de util, deoarece îl poţi încărca în timpul zilei, urmând să îți încarci telefonul sau celelalte device-uri pe timpul nopții.

Căști wireless

Căștile wireless nu ar trebui să lipsească din „arsenalul” unui pasionat de gadgeturi. Sunt perfecte pentru a purta conversaţii sau pentru a asculta muzica, fără a avea grija cablurilor încâlcite. Chiar dacă nu au fir, te poți bucura în continuare de aceeași calitate a sunetului pe care o oferă căştile clasice. În plus, există modele care au opțiunea de bass boost sau anularea zgomotului de fundal, pentru o experiență audio de nota 10.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close