Antena 3 CNN High Tech Gary McKinnon, cel mai periculos hacker din istorie, nu poate scăpa de extrădarea în SUA

Gary McKinnon, cel mai periculos hacker din istorie, nu poate scăpa de extrădarea în SUA

Gary McKinnon, cel mai periculos hacker din istorie, nu poate scăpa de extrădarea în SUA
Sursa foto: Gary McKinnon
10 Oct 2009   •   18:13

Apelul înaintat de Gary McKinnon, hackerul acuzat că a spart reţelele NASA şi Pentagon, în cazul extrădării sale în SUA, a fost respins de Înalta Curte din Londra, pe motiv că nu reprezintă o ?situaţie de drept ce relevă o importanţă publică generală?. Avocaţii scoţianului vor sesiza însă Curtea Europeană a Drepturilor Omului, precizează Mediafax.

McKinnon, despre care justiţia americană susţine că este autorul celui mai mare atac informatic din toate timpurile, comis asupra unei reţele militare, este acuzat că a spart 97 de calculatoare aparţinând NASA, Pentagonului, dar şi armatei britanice, marinei şi ale forţelor aeriene.

Toate acestea par să fie isprăvile unui infractor versat, dar Gary este mai degrabă, un visător. "Un hacker adevărat sau un profesionist m-ar considera amator!", a declarat el într-un interviu. Aşa zis-ul "hacker periculos" suferă de o boală mintală care transformă omul într-un însingurat, pentru că îi înfrânează capacitatăţile de comunicare. Pentru el totul a fost un "război moral" împotriva celor care au informaţii despre extratereştrii şi le ţin secrete.

"Am încercat să demonstrez că unele guverne aveau un anumit tip de tehnologie pe care o obţinuseră din capturarea unor nave estraterestre", a spus hackerul.

Până la urmă Gary McKinnon a fost depistat, iar el şi-a recunoscut vina. Americanii îl acuză de pierderi de 800.000 de dolari. Au cerut extrădarea lui pentru a-l judeca în Statele Unite.

"E o ruşine! Ar trebui să le fie jenă! Cred că Obama nu ştie nimic din ce se întâmplă. Are destule pe cap. Încerc cu disperare să ajung la Obama. El nu ar vrea să să întâmple asta!", spune mama tânărului.

Multe celebrităţi au fost impresionate de povestea lui. Printre ele, David Gilmour, de la Pink Floyd, care a participat chiar la realizarea unui clip prin care îl susţine pe hacker.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close