Antena 3 High Tech Germania critică Google pentru violarea intimităţii după ?furtul? de date din reţele Wi-Fi

Germania critică Google pentru violarea intimităţii după ?furtul? de date din reţele Wi-Fi

18 Mai 2010   •   11:27
Germania critică Google pentru violarea intimităţii după ?furtul? de date din reţele Wi-Fi
Sursa foto: logo google

Ministrul protecţiei consumatorului din Germania a criticat dur Google pentru grava încălcare a intimităţii şi a insistat ca gigantul american să coopereze mai bine cu autorităţil.e
Google Inc. a emis scuze, la sfârşitul săptămânii trecute, recunoscând că a absorbit fragmente ale activităţii online ale persoanelor din reţelele Wi-Fi în ultimii patru ani, în timp ce crea programul său numit "Street View."
Astfel, se pare că maşinile folosite pentru a colecta imagini şi coordonate pentru siteul său GPS au stgrâns mai multe informaţii. Circa 600 de GB de date au fost luate din reţelele de net wireless în peste 30 de state.
Google a crezut la început că nu strânge informaţii sensibile, dar după o analiză cerută de autorităţile germane a reieşit că se adunau informaţii ce puteau include liste de siteuri, parole şi altele.
Google a promis că va oprit compet strângerea de informaţii din datele Wi-Fi .
Cu toate acestea, ministrul Ilse Aigner a calificat incidentul ca fiind alarmant. ?Potrivit informaţiilor noastre de până acum, Google a penetrat timp de ani reţele private, aparent ilegale" . De asemenea, acuza compania americană că ascunde informaţii cerute de organismele germane.
În urmă cu două săptămâni Google comunica Berlinului că înregistrează doar adresele şi numele reţelei.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close