Antena 3 CNN High Tech Google a alocat 500 de milioane de $ pentru posibile amenzi legate de publicitatea online practicată

Google a alocat 500 de milioane de $ pentru posibile amenzi legate de publicitatea online practicată

 Google a alocat 500 de milioane de $ pentru posibile amenzi legate de publicitatea online practicată
Sursa foto: Foto: Mediafax
11 Mai 2011   •   19:35

Google a alocat 500 de milioane de dolari pentru plătirea unor posibile amenzi legate de rezultatul unei investigaţii iniţiate de Departamentul de Justiţie a Statelor Unite, informează Mediafax.

Investigaţia este legată de modul în care este desfăşurată publicitatea online pe site, dar conform unui comunicat Google, rezultatele ei nu vor avea efecte negative asupra companiei.

"Nu putem anticipa rezultatul investigaţiei, dar credem că nu va avea un efect negativ asupra afacerilor noastre, rezultatelor financiare consolidate sau fluxului de numerar", se arată în comunicat.

Google obţine cea mai mare parte a veniturilor sale prin intermediul publicităţii online, care se desfăşoară prin intermediul motorului său de căutare şi alte site-uri, precum Youtube. Compania se confruntă cu un număr tot mai mare de investigaţii legate de poziţia de lider de piaţă şi folosirea datelor utilizatorilor.

×
Subiecte în articol: Google amenzi investigatie
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close