Antena 3 CNN High Tech Google a lansat Nexus S şi noua platformă Android 2.3

Google a lansat Nexus S şi noua platformă Android 2.3

Google a lansat Nexus S şi noua platformă Android 2.3
07 Dec 2010   •   16:52

Google a prezentat cea mai nouă versiune a sistemului său de operare Android plus un nou telefon care îl utilizează. Compania a anunţat Android 2.3 ( cunoscut şi ca Gingerbread), cea mai rapidă versiune a sistemul de operare pentru telefoane mobile, care vine şi cu o serie de îmbunătăţiri, inclusiv o interfaţa, o nouă tastatură, Internet calling (apel video), funcţii copy/paste îmbunătăţite, şi altele relatează ITP.net.

Gingerbread include şi suportul pentru Near Field Communications (NFC) – o tehnologie wireless cu rază scurtă, prin care device-ul oferă date despre obiectele care dispun de un cip NFC. În următoarele săptămâni Gingerbread va fi disponibil ca un soft open source, potrivit Google.

Prezentare Nexus S


Primul telefon care rulează Gingerbread, anunţat simultan cu SO-ul, completează gama smartphone-urilor Google Nexus. Nexus S a fost dezvoltat împreună cu Samsung şi dispune de un ecran de 4 inch (rezoluţie 800x480 pixeli), camere frontale şi posterioare (cea posterioară - 5MP, cu blitz), memorie internă de 16 GB, intrare de 3,5 mm pentru căşti, port Micro USB şi hardware NFC (near field communication). Telefonul foloseşte un procesor Hummingbird la 1GHz, ca şi iPhone 4.



Smartphone-ul va putea fi cumpărat în Statele Unite din 16 decembrie, iar în Europa, din 20 decembrie. Google a lansat SO-ul Android în 2008, în prezent existând peste 100 de device-uri diferite care utilizează această platformă, 200.000 dintre acestea fiind activate zilnic.

Pentru mai multe amănunte despre Nexus S accesaţi acest link.

×
Subiecte în articol: Google smartphone telefon inteligent
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close