Antena 3 CNN High Tech Google a lansat telefonul Android HTC Dream (FOTO)

Google a lansat telefonul Android HTC Dream (FOTO)

Google a lansat telefonul Android HTC Dream (FOTO)
23 Sep 2008   •   18:00

Google a lansat oficial marţi, la New York, primul său telefon mobil dezvoltat în colaborare cu HTC, care va rula sistemul de operare Android. Engadget.com a făcut publice primele fotografii ale dispozitivului. Mobilul Google va da startul unui adevărat război pe piaţa de profil înaintea sezonului de cumpărături care precede Crăciunul.



Telefonul Google va intra în competiţie directă cu iPhone-ul 3G lansat de Apple, dar şi cu alte astfel de dispozitive precum Nokia N96, Xperia X1 de la Sony Ericsson, dar şi favoritul oamenilor de afaceri, BlackBerry. G1 va rula noul sistem de operare dezvoltat de Google, denumit Android, şi va dispune de o serie de aplicaţii web ca serviciul de poştă electronică Gmail sau Google Maps.



Deocamdată nu se cunosc multe amănunte tehnice, dar este foarte probabil să fie introdus şi Chrome, noul browser web al Google. Telefonul va avea tastatură QWERTY, pentru o mai mare uşurinţă la tastarea SMS-urilor, display cu touchscreen şi GPS. "Dorim să oferim utilizatorilor o nouă experienţă, în special celor care îşi doresc un mobil cu aceleaşi aplicaţii ca şi cele folosite pe internet", a declarat Eric Schmidt, directorul executiv Google.



HTC a declarat că până la sfrşitul anului vor fi livrate aproximativ 700.000 de unităţi ale noului mobil, care va fi disponibil în Statele Unite prin reţeaua T-Mobile, din octombrie. Nu se ştie deocamdată când va ajunge în Europa şi nu se cunosc amănunte despre preţ.



Fotografii: Engadget.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close