Antena 3 CNN High Tech Google a lansat un site de pe care utilizatorii chinezi pot descărca muzică gratuit

Google a lansat un site de pe care utilizatorii chinezi pot descărca muzică gratuit

Google a lansat un site de pe care utilizatorii chinezi pot descărca muzică gratuit
Sursa foto: www.top100.cn
30 Mar 2009   •   18:06

Google a lansat luni, în China, un website de pe care se poate descărca muzică gratuit, încercând astfel să transforme tărâmul dominat de piraţi, într-unul legal, informează The Independent.

Lansarea platformei face parte din strategia companiei Google pe piaţa din China, dominată, pe segmentul motoarelor de căutare, de Baidu.com, potrivit lui Lee Kai-Fu, preşedinte al Google China, citat de Reuters.

"Oferim descărcare legală de conţinuturi de foarte bună calitate. Ne lipsea un singur lucru. Nu aveam muzica", a spus Lee.

Serviciul este susţinut financiar prin reclame, şi va oferi 1,1 milioane de melodii, inclusiv din China, dar şi din vest, de la companii ca Warner Music Group Corp., EMI Group Ltd., Sony Music Entertainment and Universal Music şi alte 14 case de discuri independente.
Maelodiile vor putea fi descărcate doar de chinezi, fiind urmărit IP-ului computerelor care accesează site-ul www.Top100.cn.

?Aceasta este prima încercare serioasă de a începe valorificarea pieţii online de muzică din China?, a declarat Lachie Rutherford, preşedintele Warner Music Asia Pacific şi Chairman al diviziei din Asia a organizaţiei International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

O mulţime de site-uri pirat chineze oferă melodii spre descărcare, fără a avea permisiunea autorilor, asta în ciuda numeroaselor procese intentate. Producătorii nu au reuşit să stabilească deocamdată o cifră exactă a pierderilor suferite din pricina pirateriei, însă mai mulţi interpreţi din China au anunţat că nu mai doresc să înregistreze nimic deoarece nu obţin niciun beneficiu.

China are cel mai mare număr de utilizatori ai internetului, cifra vehiculată fiind de circa 300 de milioane de internauţi, conform Guvernului. Comerţul online se află deocamdată într-o stare incipientă în această ţară, majoritatea navigatorilor de pe internet căutând muzică şi jocuri.

Pentru cele mai mici preţuri la produse IT&C, electronice şi electrocasnice accesaţi www.totulredus.ro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close