Antena 3 CNN High Tech Google a prezentat primul telefon dotat cu sistemul Android

Google a prezentat primul telefon dotat cu sistemul Android

Google a prezentat primul telefon dotat cu sistemul Android
30 Mai 2008   •   19:14

Google a prezentat joi un telefon dotat cu un sistem de operare special, numit "Android". Dispozitivul poate fi deblocat cu ajutorul unei forme secrete, aleasă de utilizator, care este desenată pe ecran prin intermediul degetului, potrivit Times online. În afară de acest sistem, trebuie menţionată şi busola încorporată, care permite utilizatorilor să se orienteze atunci când utilizează o hartă pentru a localiza restaurantul preferat.

Aparatul va include şi o lupă, care va ajuta la mărirea unei pagini web, pentru o mai bună vizibilitate, dar şi o versiune de calculator a cunoscutului joc Pac Man.

În timpul demonstraţiei de la o conferinţă din San Francisco, Andy Rubin, şeful proiectului, de la Google, a refuzat să comunice data de lansare a dispozitivului, însă a declarat că primele telefoane care vor folosi sistemul de operare Google Android vor apărea în a doua jumătate a acestui an.



Google nu va fabrica telefonul, dar a ajutat la dezvoltarea softului care va fi instalat de producătorii lui. Samsung, HTC, LG Electronics şi Motorola se află printre companiile care au declarat că vor produce telefoane ce vor rula cu programul Android.

Antena3.ro

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close