Antena 3 High Tech Google a scăpat de investigaţiile antitrust şi îşi poate extinde serviciile

Google a scăpat de investigaţiile antitrust şi îşi poate extinde serviciile

de N.B.    |    04 Ian 2013   •   18:56
Google a scăpat de investigaţiile antitrust şi îşi poate extinde serviciile
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres

Google a trecut cu bine de investigaţia de peste 20 de luni a autorităţilor americane, care au condus o anchetă privind practicile companiei de căutare pe Internet, decizând că aceasta a acţionat în sensul îmbunătăţirii rezultatelor de căutare şi nu în dezavantajul concurenţei prin favorizarea propriilor servicii, informează Mediafax.

Comisia Federală pentru Comerţ a conchis că Google este motivată în activitatea sa mai mult de îmbunătăţirea rezultatelor serviciilor de căutare decât de dorinţa de a îngrădi concurenţa, a declarat preşedinta instituţiei, Jon Leibowitz, care a făcut o distincţie între dominarea pieţei şi intenţia de a o face incorect.
   
Decizia comisiei permite Google să continue să adauge noi funcţii de tipul celor care i-au permis să întreacă Microsoft şi Yahoo! pentru a deveni principalul furnizor de servicii de căutare şi cea mai valoroasă companie de Internet.
   
Cota de piaţă a Google în SUA va creşte în acest cu un punct procentual, la 76%, Microsoft va deţine 9%, iar Yahoo! 6%, potrivit companiei de cercetare a pieţei EMarkete.
   
Analiştii anticipează că piaţa mondială a serviciilor de căutare pe Internet va creşte cu 15% în acest an, la peste 50 de miliarde de dolari.
   
Decizia agenţiei de a închide investigaţia fără vreo măsură împotriva Google este o lovitură pentru companii concurente precum Microsoft, Yelp şi Expedia, după ce acestea au cerut instituţiei să deschidă un proces antitrust.
   
Google a făcut unele concesii, acceptând într-o scrisoare adresată comisiei ca site-urile să poată scoate conţinut de pe servicii specializate precum Google Shopping sau Google Local, dar nu şi de pe motorul principal de căutare Google.
   
Companiile de publicitate vor putea totodată să compare date cu cele de pe alte motoare de căutare.

×
Subiecte în articol: Google investigatii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close