Antena 3 High Tech Google a testat cu succes maşini care se conduc singure pe bulevarde aglomerate din SUA

Google a testat cu succes maşini care se conduc singure pe bulevarde aglomerate din SUA

10 Oct 2010   •   21:23
Google a testat cu succes maşini care se conduc singure pe bulevarde aglomerate din SUA
Sursa foto: Foto: Daily Mail

Google a efectuat teste cu maşini care se conduc singure, pe mii de kilometri de drumuri publice, relatează Financial Times. Deşi compania americană susţine că vehiculele ?sunt încă într-o fază experimentală?, dezvoltarea acestei inteligenţe artificiale indică scala capabilităţilor în privinţa cercetărilor, şi ambiţiile sale, care se întind cu mult peste cele privind internetul. Automobilele Google, care se conduc singure, au parcurs peste 225.000 kilometri, cei mai mulţi în California, inclusiv pe autostrada Pacific Coast, podul Golden Gate şi Hollywood Boulevard.

Maşinile sunt dezvoltate cu ajutorul unor cercetători de la Universităţile Stanford şi Carnegie Mellon, inclusiv mai mulţi câştigători ai competiţiei Darpa Grand Challenge, curse de automobile fără şoferi, organizate din anul 2004 de guvernul Statelor Unite.

O combinaţie de camere video, senzori radar şi laser au permis maşinilor să se piloteze singureprin traficul aglomerat. Google a cartografiat şi fotografiat deja sute de mii de kilometri de şosele din toată lumea pentru serviciul său Street View, inclusiv indicatoare rutiere şi alte informaţii care ar putea fi utile maşinilor fără şofer.

?Larry [Page] şi Sergey [Brin] au fondat Google deoarece au vrut să ajute la rezolvarea unor probleme foarte importante cu ajutorul tehnologiei. Şi una dintre aceste probleme mari la care lucrăm azi este siguranţa şi eficienţa automobilelor. Scopul nostru este de a ajuta la rpevenirea accidentelor rutiere, să salvăm timpul oamenilor şi să reducem emisiile de carbon schimbând fundamental modul de utilizare al maşinilor?, se arată pe blogul oficial Google.

Google susţine că tehnologia folosită la aceste maşini ar putea reduce la jumătate numărul deceselor survenite în urma accidentelor auto.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close