Antena 3 CNN High Tech Google achiziţionează Motorola Mobility pentru a concura mai bine cu Apple pe piaţa smartphone

Google achiziţionează Motorola Mobility pentru a concura mai bine cu Apple pe piaţa smartphone

Google achiziţionează Motorola Mobility pentru a concura mai bine cu Apple pe piaţa smartphone
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    15 Aug 2011   •   17:02

Google s-a întărit în lupta cu Apple pentru supremaţia de pe piaţa smartphone, achiziţionând Motorola Mobility Holdings. Pentru cei aproximativ 12,5 miliarde de dolari pe care i-a plătit, Google obţine acces la patente în domeniul tehnologiei wireless, informează Mediafax.

Preţul plătit de Google pentriu acţiunile Motorola este cu 63% mai mare decât erau acestea cotate la bursa din New York, vineri, la închiderea tranzacţiilor.

Achiziţia Motorola Mobility ofera Google şi sistemului de operare Android, creat de gigantul IT, acces la patente necesare pentru a concura mai eficient cu iPhone-urile Apple.

După ce nu a reuşit să cumpere mii de patente de la compania falimentară Nortel, reprezentanţii Google au acuzat mai multe companii, printre care, Microsoft, Oracle şi Apple, că s-au coalizat pentru a împiedica ascensiunea Android, prin achiziţia de patente.

Tranzacţia va fi finalizată la sfârşitul lui 2011 sau începutul anului viitor, iar Motorola Mobility va fi condusă ca o afacere separată.

×
Subiecte în articol: Google achizitie Android Apple iphone
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close