Antena 3 CNN High Tech Google, acuzat de ipocrizie într-un proces referitor la viaţa privată

Google, acuzat de ipocrizie într-un proces referitor la viaţa privată

Google, acuzat de ipocrizie într-un proces referitor la viaţa privată
04 Aug 2008   •   15:41

Google a fost acuzat de "ipocrizie" din cauza poziţiei adoptate în ceea ce priveşte publicarea datelor private ale utilizatorilor săi, anunţă ediţia online a BBC. În cadrul unui proces intentat de doi utilizatori împotriva opţiunii "Street View", din cadrul "Google Maps", compania a declarat, prin intermediul unui document prezentat la tribunal, că "nu există intimitate completă".

Instituţia americană din acest domeniu, NLPC (US National Legal and Policy Center), a dorit să sublinieze faptul că "ia foarte în serios intimitatea şi viaţa privată". Declaraţia autorităţii a fost făcută în urma îngrijorării manifestate de un politician din California.

"Ipocrizia Google îţi taie respiraţia", a declarat Ken Boehm, preşedintele NLPC, citat de BBC. "Probabil că în lumea în care trăieşte Google nu există noţiunea de intimitate, însă în lumea reală intimitatea individuală este de o importanţă fundamentală şi este restrânsă în fiecare zi, încetul cu încetul, de companii ca Google", a subliniat Ken Boehm.

Aserţiunea Google cu privire la viaţa privată a apărut în documentele de la tribunal ca urmare a unui proces intentat de soţii Aaron şi Christine Boring. Cei doi au acţionat în judecată compania când au văzut imagini cu locuinţa personală, din Pennsylvannia, pe serviciul "Street View" din cadrul programului "Google Maps", conform BBC.

Sistemul de cartografiere prin intermediul imaginilor foloseşte autoturisme, care au montate camere video ce sunt folosite pentru a captura imagini reale. Apoi, acestea sunt adăugate la hărţile virtuale ale programului. Potrivit soţilor Boring "conduita nesăbuită" a Google, care a filmat un drum privat şi făcut publice imaginile respective, a provocat "suferinţe psihice" şi a scăzut valoarea casei. Aceştia au cerut despăgubiri în valoare de 25.000 de dolari.

"Tehnologia actuală a sateliţilor care preiau imagini de oriunde se traduce printr-o lipsă totală de intimitate, chiar şi în deşert", se arată în documentul prezentat în instanţă de avocaţii Google.

Compania susţine că cei doi soţi ar fi putut şterge imaginile cu locuinţa personală, această opţiune existând în cadrul serviciului "Street View" . În schimb ei au preferat să dea în judecată Google pentru violarea intimităţii", se mai arată în documentul citit de avocaţii Google.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close