Antena 3 CNN High Tech Google aduce online capodoperele de la muzeul Prado în cele mai mici detalii

Google aduce online capodoperele de la muzeul Prado în cele mai mici detalii

Google aduce online capodoperele de la muzeul Prado în cele mai mici detalii
Sursa foto: muzeul prado google
14 Ian 2009   •   10:22

Turiştii virtuali, care au vizitat globul întreg prin Google Earth, pot folosi aceeaşi tehnologie să admire capodoperele uneia dintre celei mai faimoase galerii din lume-Prado. Muzeul din Madrid şi gigantul internetului au dezvăluit iubitorilor de artă că se pot apropia acum atât de mult de tablouri încât pot vedea şi urmele individuale de pensulă.
?Permite oamenilor să vadă principalele capodopere din muzeu aşa cum nu au făcut-o niciodată. Poţi vedea detalii pe care ochiul uman singur nu le poate distinge?, se arată în comunicat.
14 din operele de la Prado- printre care lucrări ale Francisco de Goya, Diego Velázquez şi Hieronymus Bosch ? pot fi admirate în detalii aproape microscopice. Tehnologia permite utilizatorilor de internet să vadă detalii care le-a fi în afara percepţiei chiar dacă ar fi vizitat muzeul.
Imaginile Google Earth au o rezoluţie de 14.000 megapixeli, de 1.400 mai mare decât o fotografie făcută cu o cameră standard de 10 MP. Ele au fost asamblate din peste 8000 de fotografii de înaltă rezoluţie ale secţiunilor de tablou.
Directorul muzeului Prado, Miguel Zugaza, a dezvăluit că a folosit imaginile pentru a verifica munca de restaurare depusă. Oricum, deşi a lăudat utilitatea şi acurateţea iniţiativei, el a subliniat că nu vor putea înlocui niciodată originalul: ?îţi arată corpul tabloului, dar ce nu vei găsi aici este sufletul. Acesta îl găseşti doar când priveşti originalul?.
Cei ce doresc să dispună de această utilitate trebuie să instaleze Google Earth, activează vederea 3D şi vor căuta apoi muzeul Prado.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google Earth
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close