Antena 3 CNN High Tech Google anunţă că va construi o reţea de Internet ultra-rapid, cu viteze de 1Gb/s (VIDEO)

Google anunţă că va construi o reţea de Internet ultra-rapid, cu viteze de 1Gb/s (VIDEO)

Google anunţă că va construi o reţea de Internet ultra-rapid, cu viteze de 1Gb/s (VIDEO)
10 Feb 2010   •   19:35

Google şi-a anunţat intenţia de a construi o reţea broadband de Internet rapid în mai multe locaţii pe teritoriul Statelor Unite. ?Vom oferi viteze de 1 gigabit pe secundă, adică Internet de peste 100 de ori mai rapid faţă de standardul oferit în prezent americanilor. Intenţionăm să oferim servicii la preţuri competitive, pentru 50.000 până la 500.000 de potenţiali clienţi?, se arată pe blogul oficial Google.

Scopul acestui proiect Google este de ?a experimenta utilizarea unor noi căi pentru a avea acces mai bun şi mai rapid la Internet?.

Iată ce-şi propune Google în acest sens:

- aplicaţii de ultimă generaţie: ?vrem să vedem ce pot face utliizatorii şi dezvoltatorii cu vitezele ultra rapide [...]?
- dezvoltarea unor noi tehnici de construire a reţelelor de fibră optică: ?apoi vom împărtăşi lumii cunoştinţele noastre?
- reţea cu acces deschis (open acces): ?utilizatorii vor putea posibilitatea de a alege dintre mai mulţi provideri de servicii, şi ne vom conduce reţeaua într-un mod transparent fără discriminare?.

Scopul proiectului este, potrivit Google, de a experimenta şi de a învăţa. Pentru moment Google încearcă să afle care comunităţi sunt interesate de iniţiativa sa. Să vedem ce o să iasă şi ce învăţăminte o să tragă, după ce-şi pun în practică proiectul cei de la Google.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close