Antena 3 High Tech Google avertizează că va publica vulnerabilităţile pe care le are Apple şi Microsoft

Google avertizează că va publica vulnerabilităţile pe care le are Apple şi Microsoft

11 Feb 2015   •   21:10
Google avertizează că va publica vulnerabilităţile pe care le are Apple şi Microsoft

 O echipă de hackeri şi programatori de la Google a descoperit mai multe deficienţe de securitate la aplicaţiile software ale Apple şi Microsoft. Corporaţia care deţine celebrul motor de căutare a avertizat că dacă cei doi competitori nu rezolvă vulnerabilităţile în termen de 90 de zile, acestea vor fi făcute publice.

Google mai spune că producătorii de software ar trebui să acţioneze foarte rapid deoarece infractorii cibernetici acţionează cu viteza fulgerului atunci când găsesc un defect, scrie Bloomberg.

Microsoft şi Apple au refuzat să comenteze acest subiect sensibil, iar membrii din industrie spun că echipa Google încearcă să ocupe un rol care ar trebui să rămână al autorităţii guvernamentale.

"Nu sunt sigur cine a desemnat Google drept arbitrul oficial al pieţei, pentru anunţarea vulnerabilităţilor. Presiunea asupra companiilor pentru eliminarea deficienţelor este o idee bună, dar care este motivul nobil de a dezvălui problemele înregistrate de doi mari competitori?", a afirmat John Dickson, director la compania Denim Group, din San Antonio, specializată în securitate informatică.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close