Antena 3 CNN High Tech Google Blog anunţă că toate ziarele vechi vor fi în curând disponibile pe Google

Google Blog anunţă că toate ziarele vechi vor fi în curând disponibile pe Google

Google Blog anunţă că toate ziarele vechi vor fi în curând disponibile pe Google
09 Sep 2008   •   16:47

Google Inc a luat iniţiativa să digitalizeze toate numerele vechi ale ziarelor locale pentru ca acestea să poată fi disponibile online. Pe blogul oficial Google a apărut luni declaraţia lui Punit Soni, Product Manager, care a dezvăluit faptul că proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 2 ani în parteneriat cu majoritatea publicaţiilor americane.

"Nu numai că se va putea căuta în conţinutul acestor publicaţii, însă se va putea vizualiza întregul ziar în forma în care a fost tipărit iniţial: cu titluri, fotografii şi reclame", a completat el.

Toate ziarele vechi vor fi în curând disponibile pe Google. Acest lucru este deocamdată valabil pentru publicaţiile continentului american, lista ziarelor vizate conţinând nume precum the Pittsburgh Post-Gazette şi the Quebec Chronicle-Telegraph. The Quebec Chronicle-Telegraph este cel mai longeviv ziar din America, fiind publicat timp de 244 de ani.

Se exemplifică usabilitatea noului proiect cu ajutorul unei căutări a "aterizării pe lună". Printre alte rezultatese numără şi un articol original din 1969 al ziarului the Pittsburgh Post-Gazette.

"Am început deja să lucrăm cu the New York Times şi Washington Post pentru indexarea arhivelor digitale deja existente şi a le face disponibile cu ajutorul Google News Archive sau cu ajutorul Google News Timeline, a mai completat Punit Soni.

Purtătorul de cuvânt al Google, Gabriel Stricker, a afirmat că proiectul nu se deosebeşte prea mult de iniţiativa Google de a scana toate cărţile vechi care nu se mai tipăresc, într-un efort de a aduna cât mai mult conţinut offlineşi de a-l aduce online.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close