Antena 3 High Tech Google chiar vrea să devină ”doctorul tău”. Ce modificare face compania

Google chiar vrea să devină ”doctorul tău”. Ce modificare face compania

de M.Z.    |    25 Iun 2016   •   12:49
Google chiar vrea să devină ”doctorul tău”. Ce modificare face compania
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Google dezvoltă o funcţie, în colaborare cu medici, care să recomande medicamente internauţilor, conform simptomelor prezentate, relatează pourquoidocteur.fr, potrivit agerpres.ro.

Adesea se aude că "Google este prietenul tău", dar poate că într-o zi cineva va afirma că "Google este doctorul tău". 

Gigantul internet intenţionează să facă legătura între pacienţii şi medicii din Statele Unite, propunând afişarea unor informaţii medicale când un internaut încearcă să se informeze asupra simptomelor pe care le prezintă. Rezultatele căutării vor fi asociate cu posibilităţi de automedicaţie. 

Proporţia căutărilor asociate cu diferite simptome pe Google este de 1%, aşa încât este normal ca celebrul motor de căutare să fie interesat de sănătate. 

Gigantul internet a anunţat că la căutări de simptome în engleză, internauţii vor primi indicaţii despre boala asociată cu acestea. Funcţia va permite şi furnizarea unor sugestii de automedicaţie, informaţiile fiind date cu titlu de indicaţie. În niciun caz ele nu trebuie să se substituie recomandărilor unui medic, arată societatea americană. 

Un internaut va putea intra în bara de căutare "dureri de cap într-o parte" şi va primi mai multe opţiuni, ca "migrenă", "cefalee" sau "guturai". Va fi sugerată o descriere a bolii şi a simptomelor. 

Google va recomanda fie o consultaţie la medic, fie administrarea unor medicamente ca paracetamolul sau aspirina. Firma atrage atenţia totuşi că inteligenţa artificială aflată în spatele acestei funcţii nu este sigură 100%. Din acest motiv invită internauţii să participe, solicitându-le să spună dacă rezultatele le sunt utile. 

Pentru a asigura pertinenţa programului, Google a făcut apel la experţi, medici de la Universitatea Harvard şi profesionişti de la celebra Mayo Clinic fiind implicaţi în alcătuirea bazei de date şi verificarea lor.

×
Subiecte în articol: Google medici
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close