Antena 3 CNN High Tech Google colaborează cu agenţiile de spionaj să combată atacurile informatice

Google colaborează cu agenţiile de spionaj să combată atacurile informatice

Google colaborează cu agenţiile de spionaj să combată atacurile informatice
Sursa foto: google
05 Feb 2010   •   07:56

Gigantul de internet american Google foloseşte ajutorul celei mai mari organizaţii de supraveghere electronică din SUA pentru a se păzi de atacurile cibernetice. Washington Post scrie că dezvăluirea vine pe fondul disputei dintre Beijing şi Google, care a ameninţat că se retrage de pe piaţa chineză din cauza atacurilor cibernetice şi cenzurării internetului de către Beijing.
Conform unui acord, Agenţia pentru Securitate Naţională- National Security Agency (NSA) va ajuta Google să analizeze aceste atacuri cu scopul de a proteja mai bine compania şi utilizatorii de viitoare intruziuni.
Publicaţia americană relata că NSA caută ajutorul altor agenţii guvernamentale cu rol în apărarea cibernetică pentru a-şi aduce contribuţia la ancheta Google .

Se va încerca evaluarea vulnerabilităţilor de hardware şi software ale Google, dar şi nivelul de sofisticare al adversarului pentru a ajuta firma să înţeleagă dacă are apărarea potrivită.
Conform pactului, NSA va ajuta Google să înţeleagă cum reuşesc atacatorii să penetreze sistemul, în timp ce compania va împărtăşi tipurile de cod maliţios descoperite în atac.
Potrivit experţilor din industrie, atacurile ce au început în decembrie au vizat codul sursă al Google, limbajul de programare din sparele aplicaţiilor sale, şi au mai vizat alte 30 de mari companii tehnologice, din apărare, energie, presă şi din sectorul financiar.
Gigantul american a apelat la NSA imediat după atacuri, scrie Post, care a remarcat că un asemenea acord ar fi o premieră pentru Google care se angajează în schimburi formale de informaţii cu agenţia de spionaj.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close