Antena 3 CNN High Tech Google, condamnat de un tribunal după ce un preot a fost numit pedofil pe o reţea de socializare

Google, condamnat de un tribunal după ce un preot a fost numit pedofil pe o reţea de socializare

Google, condamnat de un tribunal după ce un preot a fost numit pedofil pe o reţea de socializare
26 Apr 2010   •   15:00

Un tribunal din Brazilia a condamnat compania Google, care administrează cel mai popular motor de căutare pe Internet, la plata unei amenzi în valoare de 8.500 de dolari în urma publicării unui mesaj calomnios pe reţeaua de socializare Orkut, unde un preot a fost caracterizat drept pedofil.

Potrivit AFP, instanţa din oraşul Minas Gerais a decis în favoarea preotului, în vârstă de 54 de ani, care a fost acuzat de pedofilie pe reţeaua de socializare Orkut, controlată de Google.

Reprezentanţii companiei americane au susţinut că grupul nu poate fi tras la răspundere pentru mesajele utilizatoilor respectivei platforme. Tribunalul a respins, însă, argumentele, iar Google a fost condamnată. Verdictul a fost apoi reconfirmat la apel.

Plângerea depusă de preotul brazilian a fost formulată în urmă cu doi ani. Acesta a reclamat un mesaj anonim publicat pe reţeaua Orkut, în care era numit "pedofilul". În plus, persoana care a postat mesajul îl acuza pe preot că i-a furat amantul.

Judecătorul care a luat această decizie îşi justifică sentinţa prin faptul că Google îşi asumă responsabilitatea provocării unor prejudicii prin furnizarea de spaţiu pe reţelele de socializare, unde utilizatorii pot publica informaţii de orice gen, inclusiv conţinuturi injurioase şi jignitoare, fără verificarea lor prealabilă.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Google amenda preot Brazilia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close