Antena 3 CNN High Tech Google cunoaşte parolele tuturor reţelelor Wi-Fi din lume accesate de dispozitive cu Android

Google cunoaşte parolele tuturor reţelelor Wi-Fi din lume accesate de dispozitive cu Android

Google cunoaşte parolele tuturor reţelelor Wi-Fi din lume accesate de dispozitive cu Android
Sursa foto: Foto: www.barcelona-life.com
13 Sep 2013   •   22:02

Google poate afla parolele tuturor reţelelor Wi-Fi care au fost accesate vreodată de un dispozitiv cu sistem de operare Android (smartphone sau tabletă), susţine specialistul IT Michael Horowitz, citat de Business Insider.

Acest lucru este posibil datorită unei opţiuni a dispozitivului, care îţi permite să-ţi salvezi informaţiile în serverele Google. În timpul acestui proces, spune specialistul IT, Google poate accesa parola reţelei Wi-Fi la care este conectat aparatul.

Opţiunea pare şi este una extrem de folositoare. De exemplu, dacă îţi pierzi telefonul şi trebuie să-l înlocuieşti, nu mai trebuie să reintroduci, unul câte unul, toate numerele de telefon pe care le aveai în agenda vechiului telefon, pentru că toate datele sunt deja stocate de Google.

Dacă nu doriţi să beneficiaţi de această opţiune, nu trebuie decât să o debifaţi din setările telefonului. Iată cum puteţi face acest lucru:

- Pentru Android 2.3.4 - Duceţi-vă la Settings şi apoi la Privacy. Pentru telefoanele HTC, opţiunea care permite Google să acceseze parola de Wi-Fi este „Back up my settings”. La Samsung, opţiunea se numeşte "Back up my data".

- Pentru Adroid 4.2. - Duceţi-vă la Settings, apoi la "Backup and reset". Opţiunea se numeşte "Back up my data".

 

×
Subiecte în articol: Google Android

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close