Antena 3 High Tech Google dezvăluie identitatea unui blogger, după ce un fost model a fost insultat pe internet

Google dezvăluie identitatea unui blogger, după ce un fost model a fost insultat pe internet

20 Aug 2009   •   11:51
Google dezvăluie identitatea unui blogger, după ce un fost model a fost insultat pe internet

Un fost manechin ?Vogue? a acţionat în instanţă un blogger, după ce a fost insultat pe internet.
Liskula Cohen a creat un precedent periculos pentru bloggeri pentru că instanţa a obligat Google să facă publică identitatea celui care a făcut-o ?târâtură? şi ?împuţită? pe site-ul numit "Skanks in NYC" (?Împuţiţi la New York?).

?Nu cred că am făcut nimic ca să merit insultele primite?, susţine fostul manechin. După ce a obţinut victoria mult dorită în tribunal, Coghen a declarat că l-a ?iertat? pe blogger. ?Este o persoană fără importanţă pentru mine?, a spus aceasta.

Procesul a început în luna ianuarie, după ce femeia a înaintat o plângere pentru calomnie, informează Daily News. Fostul model a fost descris pe internet drept ?cea mai mare împuţită, urâtă şi târătură din New York?.

Întrebată de ce s-a luptat atât de mult pentru un rezultat favorabil în instanţă, aceasta a declarat: ?De ce aş fi renunţat la proces? Dacă eşti atacat, trebuie să ripostezi!?

Autorităţile au obligat Google să facă publică identitatea persoanei care a insultat-o pe Liskula Cohen. Blogul pe care apăruseră informaţiile era găzduit de blogger.com.

Andrew Pederson, purtătorul de cuvânt al companiei, a declarat că Google susţine persoanele care sunt atacate virtual şi, în cazul în care este necesar, va dezvălui informaţiile cerute prin hotărârea judecătorească.


Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close