Antena 3 CNN High Tech Google Earth are un concurent: India lansează un program similar

Google Earth are un concurent: India lansează un program similar

Google Earth are un concurent: India lansează un program similar
20 Noi 2008   •   08:10

După succesul înregistrat de produsele Google, multe companii au ales să concureze gigantul american. Printre mărcile Google care vor avea în curând un concurent se numără şi Google Earth, după ce Agenţia Indiană pentru Cercetări Spaţiale (ISRO) va inaugura, până la sfârşitul lunii noiembrie, un program care va concura cu acesta. Indienii nu dau dovadă de o imaginaţie deosebită având în vedere că programul va purta denumirea de Bhuvan (cuvântul în sanscrită pentru "Pământ"), în schimb promit o rezoluţie mult mai bună. De până la 10 metri faţă de cei 200 metri ai lui Google Earth, scrie The Times.
Aceasta este cea mai recentă iniţiativă ?spaţială? a Indiei, care încearcă să profite de programul său îndrăzneţ de cerectare spaţială- demarat în urmă cu 45 de ani.
De-a lungul timpului, proiectele mari ale Indiei referitoare la spaţiu au fost des criticate pentru că afectează bugetul unei ţări unde majoritatea locuitorilor trăiesc sub pragul sărăciei cu 1-2 dolari pe zi.
În urmă cu puţin timp, India a lansat cu succes primul modul lunar ce a ajuns cu bine pe suprafaţa Lunii. Pentru început ?Bhuvan" va produce imagini de înaltă rezoluţie doar pentru India, pentru a se extinde apoi- imaginile vor fi oferite gratuit.
Iniţiativa ar trebui să fie implementată în primăvara anului 2009, iar proiectul s-ar putea dezvolta şi cu o variantă indiană a sistemului de poziţionare globală. Această ultimă intenţie însă se bucură de o concurenţă acerbă, Rusia şi UE concurând şi ele varianta americană.
"Bhuvan" ar putea să obţină profit din vânzările serviciilor către mari companii, care vor informaţii detaliate. Baza de date a ISRO va fi actualizată anual.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google Earth India GPS
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close